VD har ordet – Niclas Cleverling

14 nov 2020

Kära kollegor och konsulter, 

Situationen COVID-19 har utvecklats ytterligare och vi har att göra med en betydande global utmaning. Förutom de omedelbara och allvarliga hälsoproblemen ser vi en mycket större påverkan på alla våra liv såväl som den globala ekonomin. Först och främst vill vi tacka dig som konsult för det du redan har gjort för Medcura som har varit högst delaktigt i hanteringen av denna situation. Ditt engagemang gör hela skillnaden. Och vi vill påminna dig om det speciella ansvar som ett företag som vårt har just nu. Sjukvård är avgörande för människors liv. I dessa stunder har vårt syfte och värderingar stor betydelse för de människor och samhället vi tjänar. Det är i tider av kris som hjältar föds. I all blygsamhet vill vi att Medcuras värderingar ska lysa i denna svåra tid. 

Vi tackar er alla uppriktigt och ödmjukt för att ni bidrar till detta. Detta har varit året för extra ansträngning, för att gå en extra mil. Jag förstår helt och hållet att vi frågar mycket eftersom vi alla också är upptagna med att hantera utmanande personliga och familjesituationer just nu. Din insats har gjort stor skillnad för vårt företag och vårt samhälle. Det är även vår prioritet att stödja dig som anställd i denna tid. Många människor och företag har drabbats mycket hårdare än Medcura och kommer att behöva hantera allvarligare utmaningar till följd av denna kris. 

Jag känner en stor tacksamhet och ödmjukhet att vi i år har blivit ett av årets få Gasellföretag. Men samtidigt upplever jag ett vemod och sorg över alla de andra företag som försvunnit under året. Det är en del av våra värderingar att visa tacksamhet. Detta är också en tid då vi kan vara en kraft för något gott och positivt. Denna inställning gäller också för oss alla som kollegor. På grund av vår unika kultur hänvisar vi ofta till Medcura som ett familjeföretag. Ett utmanande år som detta är tiden för att leva familjens värderingar. Det är också en möjlighet att göra oss till ett starkare och ännu mer förenat team. 

Jag är stolt och inspirerad av vårt företags sätt att möta denna utmaning – med flexibilitet, motståndskraft, mod – och ett omtänksamt hjärta. Tack för dina enorma bidrag för varje timme du företräder Medcura hos våra kunder. Låt oss arbeta tillsammans – över alla delar av verksamheten – för att fortsätta. Låt oss göra nästa år till ett av våra bästa år. Låt mig lägga till en personlig anteckning. Tillsammans med alla andra på Medcura arbetar jag hårt för att hantera denna kris. Vi – och jag – kommer att vara med dig varje steg på vägen. Som de flesta av er har jag också en familj att oroa mig för. Jag är en Medcura-kollega, men också en pappa. 

Ta hand om er själva och era familjer. Och håll dig säker. Tack. 

Niclas Cleverling
VD