Sök
Medcura Logotype
Medcurapodden Medcura TV Medcura Nyheter

Våra vanligaste frågor

Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna. Om det är något du undrar över som du inte hittar svaren på nedan, kontakta oss gärna via chatt, e-post eller telefon.

Vilka typer av uppdrag kan ni erbjuda?

Du kan välja att arbeta heltid, deltid, enstaka veckor eller när det själv passar dig. Det är helt beroende på vad just du vill och vad som passar din livssituation. Vi har uppdrag inom alla specialiteter och tjänstekategorier. Kom med ditt önskemål.

Vem har ansvar för mig när jag är ute på uppdrag?

När du arbetar som konsult på Medcura är det vi som företag som är din arbetsgivare och därmed har allt arbetsgivaransvar över dig. Det är till oss du vänder dig när du har frågor eller funderingar kring ditt uppdrag och dina villkor – vi finns här för dig dagligen som en helt vanlig arbetsgivare!

Var i Sverige kan ni erbjuda arbete?

Vi har avtal och samarbeten med nästan alla landsting och kommuner i hela landet och privata aktörer, så valet är ditt! Vi kan även ge dig råd utifrån vad som skulle passa dig om du skulle ha svårt att välja.

Vad ska jag göra om jag inte hittar ett uppdrag som passar mig just nu?

Hittar du inte ett uppdrag som passar dig just nu så håller vi såklart kontakten med dig löpande och håller ständigt utkik efter nya uppdrag som passar. Du kommer löpande att få erbjudanden från oss både på sms och e-post så du inte missar några spännande uppdrag.

Vad händer efter att jag skickat in min intresseanmälan?

Du blir kontaktad av en konsultchef inom 24 h under arbetsdagar. Kontaktar du oss under en helg kommer vi kontakta dig så fort vi kan första arbetsdagen efter helgen.

Kan jag ha kvar mitt fasta arbete men också arbeta som konsult på Medcura?

Självklart. Vi erbjuder olika typer av anställningsformer som passar just dig. All tid du har möjlighet att arbeta som konsult är värdefull för både oss och din personliga utveckling.

Kan jag arbeta som underkonsult via ett eget bolag utbokad genom Medcura?

Jajemensan, det går bra! Tillsammans går vi igenom genom hela processen och skillnaderna mellan att vara anställd.

Kan jag arbeta i samma landsting/region som jag är/varit anställd i?

I de flesta fall råder en karens på 6 månaders från din sista dag innan du kan arbeta i samma landsting eller region du har varit anställd i. Däremot går det bra att arbeta hos en privat vårdgivare i samma region under karenstiden alternativt inom kommunen om du känner att du vill komma igång men inte vill resa långa sträckor.

Hur ser lönen ut?

Lönen sätts individuellt med hänsyn till dina kompetenser och din arbetslivserfarenhet. Även dina personliga önskemål om tex tjänstepension påverkar din lön.

Hur gör jag för att komma i kontakt med en konsultchef?

Det går fort! Antingen genom en intresseanmälan via hemsidan så ringer vi upp direkt. Du kan även maila någon av oss direkt så kommer du direkt i kontakt med en konsultchef utifrån ditt önskemål. Det går även bra att chatta med oss direkt på hemsidan. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Hur gör jag för att bli konsult på Medcura?

Lätt som en plätt! Gå till LEDIGA JOBB och sök en tjänst som lockar eller gör en kort intresseanmälan så kommer någon av våra konsultchefer att kontakta dig inom kort. Eller så kan du ringa in direkt till oss på 08-41 00 13 14, vi tycker det är trevligt att tala med dig i telefon direkt.

Hur förbereder jag mig inför ett uppdrag?

Du får all nödvändig information av oss innan inför, under och efter ditt uppdrag. Schema, namnbricka, kundinfo och all annan nödvändig information som är viktigt för dig. Du har alltid en och samma kontaktperson som du kan vända dig till. Vi finns här för dig dygnet runt, året runt!

Har ni kollektivavtal?

Vi erbjuder kollektivavtalsliknande lösningar som är mer flexibla och tydliga, som vi anpassar för just dig efter hur ditt liv ser ut just nu, som vi erbjuder alla våra konsulter så att du alltid ska kunna känna dig trygg i alla situationer.

Finns det möjlighet till fortbildning?

Ja! Det är viktigt för oss att tillsammans med våra konsulter utveckla vården på bästa sätt. För er konsulter där Medcura är huvudarbetsgivare erbjuder vi löpande utbildningar bl.a i HLR.

Får jag bestämma över min egen tid som jag vill?

Självklart, det är det som är poängen med att arbeta som konsult på Medcura! Så länge du följer det överenskomna schemat som är anpassat efter dina önskemål. Vill du arbeta mer eller mindre under någon period är det en möjlighet som många av våra konsulter uppskattar.