Medcura Logotype
Medcurapodden Medcura TV Medcura Nyheter

VD har ordet – Om Covid-19

Vi hinner knappt vakna på dagarna förrän vi får ny information om hur många som har smittats av Covid-19, eller mer känt som Coronaviruset. Varenda tidning och nyhetssändning handlar om Coronaviruset. Flera gånger om dagen uppdateras nyhetsmedia om utvecklingen. Förra veckan skickade vi ut information till er om Coronaviruset och hur vi på Medcura förhåller oss till det. Men, det blir lätt ett kliniskt förhållningssätt till det.

Överallt kan vi läsa om att vi skall undvika att besöka sjukhus och folksamlingar. Men det är svårt för er, våra konsulter att göra detta. Det är ni som beger er till en arbetsplats som är just ett sjukhus, äldreboende eller en annan vårdinrättning. Jag förstår att ni som befinner er mitt i detta upplever en ovanligt hög arbetsbelastning som påverkar er dagligen.

Även då ni är professionella och vet hur ni skall förhålla er till detta på er arbetsplats är ni säkert mer trötta och utarbetade än normalt. Som vårdpersonal är ni även mer utsatta än andra och upplevelsen av stress för både att bli drabbad själv eller att sprida viruset vidare till en familjemedlem eller annan anhörig är förståelig.

Som bemanningsföretag är det redan där en utmaning att behålla en nära relation till alla våra anställda eftersom vi träffas så sällan. I dessa Coronatider är den utmaningen ännu större. Ni skall veta att vi alla som arbetar på kontoret tänker på er varje dag som ni går till er arbetsplats. En del av er kanske är helt opåverkade, men för er som känner en oro eller en upplever en stress som påverkar er negativt finns vi här för dig. Som samtalsstöd genom din konsultchef eller om det finns behov av rådgivning. 

Från oss alla på Medcura till er alla underbara konsulter, tack för att ni finns.

Med varma tankar
/
Niclas Cleverling