Vi bjuder till föreläsning med Rebellkirurgen

17 nov 2022

Vi bjuder våra konsulter på en föreläsning med Erik Erichsen, även känd som Rebellkirurgen 11 januari 18.00. Välkommen att delta. Det är ett begränsat antal platser så säkra din plats redan nu genom att anmäla dig till din konsultchef. Denna föreläsning kommer även att streamas LIVE på vårt Instagramkonto för dig som inte har möjlighet att komma till Stockholm.
 
Erik väckte stor uppmärksamhet genom sin medverkan i dokumentären ”Rebellkirurgen” som beskriver livet som kirurg på landsbygden i Etiopien. Efter dokumentären, som visades på SVT 2017, skrev Erik även en bok med samma titel.
 
Under 1970-talet arbetade Erik Erichsen som kirurg inom den svenska sjukvården. Efter några år valde han att flytta till Etiopien tillsammans med sin fru, som är sjuksköterska och härstammar från Eritrea. I Etiopien var sjukvårdsresurserna många gånger mycket begränsade, vilket tvingade Erik att vara uppfinningsrik. Hårklämmor och billiga borrmaskiner fick till exempel användas i stället för medicinsk utrustning! När Erik var 67 år återvände han till Sverige eftersom missionen inte längre kunde ta på sig arbetsgivaransvaret. 
 
Referenser:
” Mycket intressant och fängslande berättelse. Både om sjukvården och människorna han levde ihop med. Erik lyfte även sin syn på den svenska sjukvården och att vi har tappat bort patienten i all byråkrati. Han har en holistisk och humanistisk syn på livet och i sitt sätt att arbeta. Erik har en förmåga att föreläsa utefter vilken publik han har framför sig. Upplevde att han älskade sitt jobb och även få framföra och sprida detta.” – Ortopeden i Kronoberg