Mår personalen bra blir vården bättre

Vi är fast övertygade om att när vårdpersonalen mår bra, blomstrar även vården. Därför sätter vi alltid ditt välmående i första rummet och skapar de optimala förutsättningarna för att du ska kunna ge bästa möjliga vård till dina patienter samtidigt som du tar hand om dig själv.

Hos oss har du full frihet att forma ditt arbetsliv efter dina behov och önskemål. Du bestämmer över din tid och skapar ditt eget schema, oavsett om det handlar om heltid, deltid eller flexibla arbetstider.

Kom och bli en del av vårt team som sjuksköterska, undersköterska, läkare, sjukgymnast, fysioterapeut eller inom andra spännande områden inom vården och omsorgen! Tillsammans kan vi göra skillnad för både personal och patienter.

Se dina möjligheter

Jobba över hela Sverige

Vår bas är rotad mitt i hjärtat av Stockholm, men våra armar sträcker sig över hela landet. Medcura är en nationell kraft inom vårdbemanning med förtroendeavtal från norr till söder. Vi är stolta över vårt partnerskap med både regioner, kommuner och en mångfald av privata vårdgivare som delar vår passion för högkvalitativ vård.

Oavsett om det är en kortvarig lucka eller en långsiktig lösning du behöver, är vi här för dig. Hos Medcura är du inte bara en siffra, du är en partner. Du har makten att forma din egen väg och välja vilka uppdrag som passar dig bäst.

Bli en del av vårt dynamiska team och vara med och forma framtidens vård. Tillsammans kan vi göra skillnad, från stadens pulserande kärna till avlägsna landsbygdsområden.

Att jobba med Medcura

 • Alltid här för dig
  Oavsett tid på dygnet, varje dag i veckan, finns vi här för att ge dig den hjälp du behöver. Vår dörr är alltid öppen och vårt stöd är aldrig långt borta.
 • Kvalitet i varje steg
  Vi är noggranna med att matcha rätt person med rätt uppdrag och vi förser dig med all den information du behöver för att känna dig trygg och förberedd inför varje uppdrag.
 • Omedelbar återkoppling
  Vi tar din feedback på största allvar. Att följa upp och se till att vi lever upp till både våra konsulters och uppdragsgivares förväntningar är en central del av vår strävan efter högsta kvalitet och bästa möjliga service.

Vad tycker folk som arbetar på Medcura?

Vad gillar du mest med Medcura?
- Kaos Michalewska
Hur har Medcura förändrat din vardag?
- Marika Mattsson
Skillnaden mellan Medcura och andra vårdgivare?
- Marika Mattsson

Jag vill veta mer om era uppdrag, kontakta mig!

  Frågor & svar

  Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Om det är något du undrar över som du inte hittar svaren på nedan, kontakta oss gärna via chat, e-post eller telefon.

  Du kan välja att arbeta heltid, deltid, enstaka veckor eller när det själv passar dig. Det är helt beroende på vad just du vill och vad som passar din livssituation. Vi har uppdrag inom alla specialiteter och tjänstekategorier. Kom med ditt önskemål.

  När du arbetar som konsult på Medcura är det vi som företag som är din arbetsgivare och därmed har allt arbetsgivaransvar över dig. Det är till oss du vänder dig när du har frågor eller funderingar kring ditt uppdrag och dina villkor – vi finns här för dig dagligen som en helt vanlig arbetsgivare!

  Vi har avtal och samarbeten med nästan alla regioner och kommuner i hela landet och privata vårdgivare, så valet är ditt! Vi kan även ge dig råd utifrån vad som skulle passa dig om du skulle ha svårt att välja.

  Självklart. Vi erbjuder olika typer av anställningsformer som passar just dig. All tid du har möjlighet att arbeta som konsult är värdefull för både oss och din personliga utveckling.

  Jajemensan, det går bra! Tillsammans går vi igenom genom hela processen och skillnaderna mellan att vara anställd.

  I de flesta fall råder en karens på 6 månaders från din sista dag innan du kan arbeta i samma region du har varit anställd i. Däremot går det bra att arbeta hos en privat vårdgivare i samma region under karenstiden alternativt inom kommunen om du känner att du vill komma igång men inte vill resa långa sträckor.

  Lönen sätts individuellt med hänsyn till dina kompetenser och din arbetslivserfarenhet. Även dina personliga önskemål om tex tjänstepension påverkar din lön.

  Lätt som en plätt! Gå till LEDIGA JOBB och sök en tjänst som lockar eller gör en kort intresseanmälan så kommer någon av våra konsultchefer att kontakta dig inom kort. Eller så kan du ringa in direkt till oss på 08-41 00 13 14, vi tycker det är trevligt att tala med dig i telefon direkt.

  Du får all nödvändig information av oss innan inför, under och efter ditt uppdrag. Schema, namnbricka, kundinfo och all annan nödvändig information som är viktigt för dig. Du har alltid en och samma kontaktperson som du kan vända dig till. Vi finns här för dig dygnet runt, året runt!

  Vi erbjuder kollektivavtalsliknande lösningar som är mer flexibla och tydliga, som vi anpassar för just dig efter hur ditt liv ser ut just nu, som vi erbjuder alla våra konsulter så att du alltid ska kunna känna dig trygg i alla situationer.

  Våra verksamhetsområden

  Här är några av områdena vi jobbar med när det kommer till bemanning och rekrytering. Utöver detta arbetar vi självklart även med Barnmorskor, Medicinska sekreterare och även Verksamhetschefer.
  Hör av dig om just ditt område så berättar vi mer!

  Sjuksköterska

  Vi bemannar hela landet inom både offentlig och privat vård med alla kompetenser för både dig som är grundutbildad sjuksköterska eller specialistsjuksköterska inom OP/ANE/IVA. Om du har en annan specialitet som tex psykiatrisjuksköterska har vi naturligtvis alltid något att erbjuda dig. Hör av dig för senaste nytt om det dagsaktuella behovet.

  Läkare

  Hos oss får du som läkare lite mer All Inclusive i arbetslivet. Vårt team som tar hand om våra läkare står alltid på tå och vi anpassar oss helt efter dina önskemål oavsett om du vill arbeta i fjällen eller om du vill arbeta på närakuter i Stockholm – Vi löser det! Hos oss kan du arbeta enstaka pass till längre uppdrag. Med ärlighet, engagemang och omtänksamhet håller vi vad vi lovar. Välkommen att testa oss.

  Undersköterska

  Våra uppdrag för dig som undersköterska hittar du i våra tre storstadsregioner. Vi kan ge dig en möjlighet att prova på olika arbetsplatser och få mer kontroll över din kalender och tid. Hör av dig till oss med dina önskemål så kan vi skräddarsy ett uppdrag helt efter dina önskemål.

  Paramedicin

  Är du inte lite intresserad av att arbeta som fysio- eller arbetsterapeut inom bemanning? Då har du kommit rätt! Hos oss kan du arbeta inom Paramedicin på sjukhus, vårdcentraler, SÄBO, korttidsboenden eller inom hemsjukvården – vi kan erbjuda alla typer av vård- och omsorgsverksamheter över hela landet.

  Socionom

  Inom vårt område Socionombemanning hjälper vi socialkontor över hela landet (främst längst våra kuster faktiskt) med erfarna socionomkonsulter som är specialister inom socialtjänstens områden. Hör av dig till oss om var just du vill arbeta. Kanske testa en annan ort under en period. Du väljer själv.

  Psykolog

  Om du vill arbeta som psykolog via Medcura, så kan vi erbjuda uppdrag i hela Sverige, både kortare insatser men också längre uppdrag. Som psykologkonsult har du full kontroll över ditt arbetsupplägg för att få en bättre balans mellan privatliv och arbetsliv. Om du är intresserad av att få ditt drömuppdrag redan nu som psykologkonsult, tveka inte att höra av dig till oss!