Vi tar hand om vården

Sedan vi började bemanna vårdbranschen för över tio år sedan har vårt fokus varit tydligt – att ta hand om vården. Det gör vi genom att sätta rätt kompetens på rätt plats, och ta hand om våra konsulter.

Kontakta oss

Bemanning med det lilla extra

För att verkligen trivas med ett jobb krävs det där lilla extra. Att ha bättre personalvård, ge större frihet, och vara en arbetsgivare som bryr sig lite mer. Det är nyckeln till vår framgång. Vi försöker alltid bli ännu bättre på vårt jobb och fortsätter sträva efter att vara det bästa bemanningsbolaget i branschen – både för våra konsulter och arbetsplatserna de bemannar.

Vår historia

 • 2009: Medcura grundas och börjar sin verksamhet i ett litet kontorsrum på 6 kvm på Sveavägen i Stockholm. Samma år lyckas vi i konkurrens med många andra vinna upphandlingen och tecknar avtal med Göteborgs Stad där vi börjar att bemanna hemsjukvården och boenden med sjuksköterskor. I början var det bara sjuksköterskor som vi hyrde ut men i takt med en stadig och jämn tillväxt varje år utvecklades verksamheten till vad den är idag.
 • 2011: Vi växte snabbt ur den lilla lokalen och flyttade till Birger Jarlsgatan. Samma år anställde vi 3 personer på kontoret.
 • 2012: Efter ett år växte vi ur även den lokalen och flyttade till Sturegatan 56 i Stockholm där vi fortfarande finns kvar.
 • 2015: Vi tecknar avtal med Region Stockholm (då SLL) och får förtroendet att bemanna hela Region Stockholm med både sjuksköterskor och läkare. Detta är ett avtal som vi fortfarande har vilket innebär att vi kan erbjuda långa och attraktiva uppdrag på många arbetsplatser med oss som arbetsgivare. Detta år tecknade vi även avtal med hela Region Skåne vilket gjorde att vi öppnade vårt lokalkontor i Malmö.
 • 2018: Vi lanserar Medcuras Podcast "Medcurapodden" där man hör konsultchef Andreas Ånäs och Medcuras VD tala öppet och nära med inbjudna gäster och anställda om trender och tendenser inom vårdbemanning. Det bjuds även på personliga anekdoter och berättelser från både kontoret och personalen. Det varvas med spännande samtal och lärorika intervjuer med vårdgivare och konsulter. Med andra ord en känsla av att man vet aldrig vad kommer att hända – precis som vardagen i vården.
 • 2020: Vi fick utmärkelsen DI-Gasell från Dagens Industri vilken vi naturligtvis är väldigt stolta över.
 • 2021: Vi behöll utmärkelsen för andra året som DI-Gasell. Det var en high five känsla!

Vår ambition

Vår affärsidé är att ”tillhandahålla kompetent och lyhörd personal till vårdgivare vars uppdrag är att bedriva omsorgsfull och effektiv vård.”

Nyckeln till vår framgång är att vi tar hand om våra konsulter. Sedan vi startade 2009 har vårt fokus varit tydligt – att ta hand om vården. Så du kanske är vår konsult, men vi jobbar för dig.

Vad som är viktigt för oss på Medcura

Vi är inte ensamma på marknaden. Vi har många konkurrenter som kan erbjuda samma slags jobb till samma betalning som vi. Den delen är förstås viktig, men det är inte allt. För att trivas med ett jobb krävs mer och för att både våra konsulter och kunder ska samarbeta med oss lång tid framåt så krävs något mer.

Vi vill vara det mest omhändertagande konsultbolaget. Med frihet och flexibilitet tar vi hand om dig inom vården.

  Håll dig uppdaterad?

  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev