Vi tar hand om vården

Under våra över tio år i branschen har vår strävan varit kristallklar – att vårda vården. Vi har gjort detta genom att precisionssäkert placera rätt kompetens på rätt plats och genom att vårda och värdesätta våra konsulter som ovärderliga delar av vår gemenskap.

Kontakta oss

Bemanning med det lilla extra

För att verkligen trivas med sitt jobb krävs det det där extra som skapar en verklig känsla av tillfredsställelse. Det handlar om att erbjuda en förstklassig personalvård, ge maximal frihet och vara en arbetsgivare som bryr sig om sina medarbetare på djupet. Det är den hemligheten bakom vår framgång. Vi strävar alltid efter att bli ännu bättre på det vi gör och fortsätter att vara det mest eftertraktade bemanningsbolaget i branschen - både för våra konsulter och för de arbetsplatser vi bemannar.

Vår historia

 • 2009: Medcura tar sina första stapplande steg från ett skralt kontorsrum på 6 kvm på Sveavägen i Stockholm. Trots den blygsamma inramningen, lyckas vi slå oss fram i konkurrensen och vinna en upphandling med Göteborgs Stad. Det är här vårt uppdrag att bemanna hemsjukvården och boenden tar sin början, med våra första uthyrda sjuksköterskor som stolta pionjärer.
 • 2011: Vi växer snabbare än vi någonsin kunde ha förutsett och tvingas lämna det lilla kontoret för att hitta nya utrymmen på Birger Jarlsgatan. Samma år välkomnar vi också tre nya ansikten till vårt team.
 • 2012: Vår tillväxt fortsätter ohejdat och vi gör ännu en flytt, denna gång till Sturegatan 56, där vi fortfarande har vårt hem idag.
 • 2015: Med förtroendet från Region Stockholm i bagaget tar vi ett stort kliv framåt och säkrar avtalet att bemanna hela regionen med både sjuksköterskor och läkare. Detta år expanderar vi också till Region Skåne, och öppnar vårt kontor i Malmö.
 • 2018: Medcurapodden föds, där vi delar insikter, berättelser och personliga anekdoter från vårdbemanningens värld, och bjuder in spännande gäster för att diskutera branschens trender och tendenser.
 • 2020: Vi blir stolta mottagare av DI-Gasell-utmärkelsen från Dagens Industri, som belönar vårt företags tillväxt och framgång.
 • 2022: Vi kliver in i en exklusiv klubb av företag genom att bli kvalificerade till UC Nordiska Tillväxtcertifikat, vilket speglar vår imponerande tillväxt inom omsättning, personal och soliditet.
 • 2024: Vi höjer oss ännu en nivå genom att bli tilldelade en guldsköld från UC, vilket bekräftar vår enastående kreditvärdighet och stabilitet som företag.

Vår ambition

Vår affärsidé är enkel men kraftfull: "Att tillhandahålla kompetent och lyhörd personal till vårdgivare som strävar efter att erbjuda omsorgsfull och effektiv vård". Sedan starten 2009 har vi hållit fast vid vårt löfte och vår passion för att vårda vården.

Vi tror att hemligheten bakom vår framgång ligger i hur vi tar hand om våra konsulter. För oss är du inte bara en del av vårt team, du är vår prioritet. Vi arbetar för dig, oavsett om du är en del av vårt team av konsulter eller en kund som söker efter den bästa vårdpersonalen.

Välkommen till Medcura, där vår gemensamma strävan är att göra vården bättre varje dag, en konsult i taget.

Vad som är viktigt för oss på Medcura

På den konkurrensutsatta marknaden där vi verkar finns det många alternativ som erbjuder liknande jobbmöjligheter till liknande ersättning. Visst, det är viktigt, men det är långt ifrån allt. Vi förstår att trivsel på jobbet handlar om mycket mer än bara pengar.

För att skapa långsiktiga samarbeten både med våra konsulter och våra kunder strävar vi efter att vara något utöver det vanliga. Vi vill vara det konsultbolag som verkligen bryr sig om dig och ditt välbefinnande, inte bara som en siffra i statistiken.

Vi strävar efter att vara ledande inom personligt engagemang och omsorg inom vården. Med en flexibel och fri arbetsmiljö tar vi hand om dig så att du kan fokusera på att ge bästa möjliga vård till dina patienter. Välkommen till Medcura, där ditt välbefinnande är vår prioritet.

  Håll dig uppdaterad?

  Anmäl dig till vårt nyhetsbrev