Medcura Logotype
Medcurapodden Medcura TV Medcura Nyheter

Medcurapoddens julkalender!

03Dec2019

Premiär för Medcurapoddens julkalender! Ett avsnitt varje dag ända fram till julafton. Lyssna på vår julkalender!

Medcura - Niclas Cleverling

VD har ordet

17sep2019

Intensivt och utmanande. Det är ord som väl sammanfattar sommaren 2019 för Medcura med över 30.000 bemannade pass hos våra kunder som har varit den mest intensiva sommaren i Medcuras historia. Och återigen, det hade inte kunnat gå utan er, våra fantastiska konsulter. Det är ni, våra konsulter som är ryggraden i vår verksamhet. Ni är våra ambassadörer som lever våra värderingar. Därför har vi under året även arbetat intensivt med att förankra vision, mission och värderingar med samtliga medarbetare. Vi har arbetat fram nya strategier med fantastiska möjligheter för att Medcura ska fortsätta att knyta nya kunder och konsulter till oss och behålla dom vi redan har. 

Läs mer

Rosie Billquist - Medcura

Medcura nyrekryterar till Stockholmskontoret

11jun2019

Vi hälsar Rosie Billquist varmt välkommen som nationell affärsområdeschef till Medcura för OP/Anestesi/IVA. Rosie har många års erfarenhet från vårdbemanning och kommer med sin kunskap vara med och utveckla Medcuras verksamhet som leverantör av alla personalkategorier på operationsavdelningen inför framtiden.

Medcura storrekryterar till Malmökontoret

Medcura storrekryterar till Malmökontoret

08maj2019

Vi välkomnar våra nya konsultchefer Åsa Funke och Therese Isaksson till vårt Malmökontor. Dom kommer senast från ett annat vårdbemanningsföretag i Malmö och har tidigare arbetat främst med läkarbemanning. Både Åsa och Therese kommer att förstärka Medcura SYD med sin kunskap och mångåriga erfarenhet från bemanningsbranschen. 

Medcura - Region Uppsala

Medcura vinner upphandling till Region Uppsala!

04apr2019

Medcura har vunnit upphandlingen bemanning av specialistläkare allmänmedicin och både grundutbildade och specialistsjuksköterskor till Region Uppsala. Vi är glada och stolta över det förtroende vi fått från Region Uppsala. 

Medcura - Region Västra Götaland

Medcura vinner upphandling till VG-region!

04apr2019

Medcura har vunnit upphandlingen till VG-region! Vi är väldigt stolta och glada att få förtroendet från den stora VG-regionen att få leverera sjuksköterskor, läkare och medicinska sekreterare.  

Medcura Nyheter - Gita Rajan

Vi säger grattis till Gita Rajan för nomineringen till årets vårdhjälte

26mar2019

Gita Rajan som tidigare arbetat som läkare på Medcura startade Wonsa för snart 5 år sen ur frustrationen över att inte veta var hon skulle remittera sina patienter som skadats psykiskt efter sexuella övergrepp. I nästan 5 år har hon slitit för att hjälpa de som utsatts. Nu är Gita nominerad till årets vårdhjälte genom Aftonbladet och Svenska Hjältar-galan.

Medcura stöttar Wonsas arbete och önskar Gita ett stort lycka till.

Nyheter Medcura - SLL drar tillbaka ALLA bokade uppdrag med oupphandlade bemanningsföretag från 1 mars.

SLL drar tillbaka ALLA bokade uppdrag med oupphandlade bemanningsföretag från 1 mars.

14feb2019
OBS! Medcura är redan upphandlad av SLL så detta påverkar inte oss och vår personal!

SLL meddelar att Karolinska Solna och Huddinge drar tillbaka ALLA bokade uppdrag med oupphandlade bemanningsföretag från 1 mars. INGA fakturor kommer att betalas utan endast upphandlade bemanningsföretag som Medcura kommer att accepteras.

Läs mer

Medcura bildar kvalitetsråd inom vårdbemanning

Medcura bildar kvalitetsråd

09jan2019

Medcura har beslutat att bilda ett kvalitetsråd med uppgift att vara ett övergripande råd för Medcuras kvalitetsarbete. Rådet ska verka för att Medcuras kvalitet görs synligare, vara rådgivande till ledningen och ett forum för erfarenhetsutbyte. Allt för att Medcura ska stå väl rustat i vårt framtida arbete och kunna tåla granskningar i vårt löpande upphandlingsarbete men även av både nya och befintliga kunder och – i slutändan för vår personals och patienternas skull.

Medcuras VD Niclas Cleverling är kvalitetssamordnare och vice VD Frida Asp är operativt ansvarig för att utveckla kvaliteten i verksamheten samt är kontaktperson gentemot personal och kunder i kvalitetsfrågor.

Niclas Cleverling – varför behövs ett kvalitetsråd?

– Kvalitetsrådet behövs för erfarenhetsutbyte, och för att förankra kvalitetsarbetet på ett realistiskt sätt inom hela verksamheten, både internt och externt. Vi behöver också ha med vår egen personals synpunkter redan i planeringen. Vi tror att kvalitetsrådets medlemmar kommer tillföra mycket erfarenheter och kunskap in i Medcura så vi kan vi bli mer effektiva i vårt arbete.

Rådets mandatperiod är två år. Kvalitetsrådet består av 5 personer varav 4 sjuksköterskor och 1 läkare.